Column Slaapproblemen

Ontspanningstechniek gebaseerd op nostalgie: probeer het vanavond al

Onlangs kreeg ik een leuke mail van een mevrouw als reactie op mijn ebook ‘Kalmeer je gedachten’. Ze was blij met de 10 nieuwe technieken, maar ze wilde ook haar eigen techniek met mij delen. En ik vond ‘m eigenlijk zo goed (en leuk), dat ik hem zelf ook regelmatig toepas en er dit artikel aan heb gewijd.

De techniek van deze mevrouw was gebaseerd op nostalgie. In gedachten gaat ze terug naar het huis van haar grootouders – waar ze al decennialang niet meer geweest is – en ze probeert alles weer voor zich te zien.

Ze deed dit tot in de kleinste details. Hoe zag de voordeur eruit? En de gang? Welke meubels stonden er in de woonkamer? Wat voor planten stonden er in de tuin? Ze gaf zichzelf eigenlijk een soort rondleiding in een huis van vroeger.

Ik heb ervaren dat dit een hele mooie manier is om je gedachten af te leiden. Het geeft een fijn en nostalgisch gevoel en je kunt er helemaal in opgaan. Besteed aandacht aan de details en probeer een zo levendig mogelijk beeld in je gedachten op te roepen.

Uiteraard kun je voor veel meer plekken kiezen dan het huis van je grootouders. Denk bijvoorbeeld aan je vroegere basisschool, het huis van je ouders of de plek waar je je eerste zoen hebt gekregen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies uiteraard wel voor plekken waar je een fijn gevoel bij hebt.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen