Blog Column Levensstijl Slaapproblemen

Waarom het maar niet lukt om beter te slapen (Amerikaanse slaapexpert legt vinger op de zere plek)

Je onderbewustzijn gelooft niet dat slapen ‘ongevaarlijk’ is als je acties dit tegenspreken. Ik heb deze uitspraak van de Amerikaanse slaapdeskundige Nick Robinson onderstreept omdat het zo’n extreem belangrijk inzicht is. Als je een groot deel van de dag bewust of onbewust bezig bent met het ‘omgaan’ met je slaapproblemen dan worden je angsten continu gevoed.

Op het moment dat je wilt gaan slapen moet je het opnemen tegen de ‘vijand’ – het spreekwoordelijke slapeloosheidsmonster – en als het ware een prestatie leveren. En dat gaat uiteraard niet samen met slapen, waarbij het om ontspanning en loslaten gaat.

Zonder je op dit fundament onder je slapeloosheid te richten, gaat het nooit lukken om de knoop waarin je verstrikt bent geraakt te ontwarren. Al je pogingen zijn gedoemd om te mislukken, want je bent aan het dweilen met de kraan open.

Als je klaar bent met pappen en nathouden en echt een structurele oplossing zoekt, zou ik je willen adviseren om mijn nieuwe methode een kans te geven. Je op de echte – dieper liggende – oorzaken richten is namelijk de enige manier om je natuurlijke slaapvermogen (dat we allemaal hebben) terug te vinden.

Belangrijk om te vermelden: ik ben zo overtuigd van mijn aanpak dat ik het risico bewust bij mezelf neer heb gelegd. Niet goed, is geld terug. Zonder kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Deze garantie is maar liefst 90 dagen geldig. Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan!

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen