Blog Ervaringen 'monster-methode' Slaapproblemen

“Voor een terugval ben ik niet meer bang”

Ik verkeer in de gelukkige positie dat ik regelmatig e-mails krijg waarvan mijn hart een sprongetje maakt van geluk. Dit bericht van Lieke is daar een prachtig voorbeeld van. Enige tijd geleden ging ze aan de slag met mijn ‘monster-methode‘. Hiermee wist ze de negatieve vicieuze cirkel van chronische slapeloosheid te doorbreken. Heft effect op haar leven is groot! Hieronder deel ik haar verhaal (uiteraard met toestemming). 

“Je zal al veel van dit soort berichten hebben mogen ontvangen, maar via deze mail wil ook ik je enorm bedanken voor de steun en inzichten die ik via jouw boek heb gevonden. Slapen is nooit mijn favoriete bezigheid geweest (als kind wilde ik nooit naar bed, het leven was daar veel te leuk voor) maar slaapproblemen had ik nooit echt. Tot een paar jaar geleden.

Incidenteel had ik daarvoor wel eens nachten slecht geslapen (bijvoorbeeld de dag voor een tentamen of presentatie) maar toen gebeurde het opeens structureler en zaten er ook totaal slapeloze nachten tussen. Ik maakte me enorm zorgen, ook omdat ik pas 28 was en aan het begin van mijn carrière stond.

Mijn moeder heeft toen jouw boek gevonden en aan mij gegeven, en vanaf toen ging het alleen maar beter. Precies zoals je bedoeld hebt, haalde het de druk van de ketel en leerde het me omdenken over slapen. Een tijdje later kreeg ik een terugval, maar ook die heb ik redelijk snel weer onder controle gekregen door terug te grijpen naar jouw inzichten. Er zullen nog terugvallen komen, maar daar ben ik niet meer bang voor.

Ik ben je zo ontzettend dankbaar, wat ergens ook een vreemd gevoel is tegenover iemand die ik helemaal niet ken. Toch voel ik dat elke keer weer, en daarom wilde ik dit graag met je delen. Ik ben blij dat ik (door mijn moeder) relatief snel met mijn “uitdaging” heb leren omgaan en daarmee kan voorkomen dat het een probleem gaat worden in mijn verdere carrière.

Dus van alle successen die hierin gaan volgen, zal jij voor mij indirect onderdeel zijn geweest, en die gedachte vond ik toch te mooi om niet met je te delen.”

Uit privacy-overwegingen is voor een andere naam en foto gekozen.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen