Blog Levensstijl Slaapproblemen

Verlies jezelf niet in een zoektocht zonder einde

Sommige mensen die moeite hebben met slapen verkeren in de veronderstelling dat hun slaapproblemen worden veroorzaakt door een gebrek aan een bepaalde voedingsstof. Bijvoorbeeld een bepaald aminozuur of een specifieke B-vitamine. Dit is vrijwel nooit het geval – een gezond en gevarieerd dieet bevat normaal gesproken alles wat je nodig hebt – en de vaak intensieve zoektocht naar de voedingsstof die zij denken nodig te hebben om goed te slapen, kan op een onbewust niveau schadelijk zijn. Binnen de e-coaching die hoort bij De Slaapomgeving wordt dit uitgebreid toegelicht.

Ga niet zelf experimenteren
Een klein voorbehoud is bij dit advies op zijn plaats. De kans is zoals gezegd  klein, maar uiteraard kan ik ook nooit helemaal uitsluiten dat een tekort aan een bepaalde voedingsstof (mede) oorzaak is van problemen met slapen. Mocht je iets vermoeden dan is mijn nadrukkelijke advies om niet zelf te gaan experimenteren, maar het objectief vast te laten stellen via een arts of diëtist. Bijvoorbeeld door middel van een bloedonderzoek.

Geen wondermiddel
Als je bepaalde supplementen gebruikt – bijvoorbeeld magnesium of l-tryptofaan – dan hoef je hier zeker niet mee te stoppen. Doe waar jij je goed bij voelt. Zie deze supplementen echter niet als wondermiddel of ‘oplossing’. Hooguit als steuntje in de rug. En verlies jezelf niet in een zoektocht naar het magische supplement dat jouw slaapproblemen gaat oplossen.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen