Slimme wekkers

Op het meest gunstige moment wakker worden

Sleep Cycle Alarm Clock

'Fris' wakker worden heeft alles met timing te maken. De Sleep Cycle Alarm Clock is een app voor de mobiele telefoon die je slaappatroon analyseert en je wakker maakt tijdens het lichtste gedeelte van je slaap (in een tijdsinterval dat je zelf kunt aangeven). De Sleep Cycle app kan dit afleiden uit de bewegingen die bij elke slaapfase horen. Door op het juiste moment gewekt te worden, krijg je min of meer hetzelfde gevoel als dat je hebt als je 'uit jezelf' wakker wordt.

Miljoenen fans
De app is een doorslaand succes en heeft miljoenen fans. Het is bijvoorbeeld de meest verkochte betaalde app in o.a. de Verenigde Staten en Duitsland en is belicht door media zoals CNN, de BBC en de New York Times. De app is zowel beschikbaar voor de Iphone als voor Android.

Renew Sleep Clock

Ooit gehoord van een ‘slimme’ wekkerradio? De Renew Sleep Clock mag met recht de ‘Einstein’ onder de alarmklokken worden genoemd. Deze innovatieve wakeup-speaker weet wanneer je slaapt, meet het slaappatroon en maakt je wakker op het lichtste moment van de slaapcyclus, zodat je dag fris en alert begint. De Renew Sleep Clock maakt gebruik van een non-contact sensor voor het meten van ademhaling en bewegingen. Er is dus geen noodzaak voor extra apparatuur, zoals armbanden of kabels onder uw kussen. Het enige nadeel is dat dit technische hoogstandje alleen werkt in combinatie met een Ipod Touch, een Iphone of een Ipad.

Slimme wekkers

Dwing jezelf om te stoppen met snoozen

Step out alarm clock (app)

Een hele eenvoudige, maar handige app die je dwingt om een stuk te wandelen voor het alarm stopt. Deze snelle inspanning helpt je om de verleiding te weerstaan om direct op de 'snooze-knop' te drukken. Deze app is alleen beschikbaar voor de Iphone. Voor Android is er de Alarm Clock Xtreme. Een vergelijkbare app waarbij je kan instellen dat je eerst een rekensom moet oplossen voor het alarm stopt.

 

Vliegende wekkers

Bovenop deze wekker zit een zwart balletje met een soort propeller. Zodra het alarm afgaat vliegt het balletje (met propeller) de lucht in om bijvoorbeeld achter een hoop vuile was te landen. De enige manier om het alarm uit te schakelen is de propeller terug op de Flying Alarm Clock te plaatsen. Je wordt dus gedwongen om je bed te verlaten. Naast 'vliegende' wekkers zijn er ook rijdende wekkers en zelfs een wekker die je alleen door gerichte schoten met een minipistooltje het zwijgen op kan leggen.