Blog Slaapproblemen

Perfect Slapen in 7 Stappen: Het verhaal van Joke Commissaris

Perfect Slapen in 7 Stappen

Bijna een jaar na de lancering van het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ is het tijd om terug te blikken. De zogenoemde 7 stappen methode heeft slapeloos Nederland en België in hoog tempo ‘verovert’. Meer dan 5.000 lezers zijn inmiddels succesvol met onze aanpak aan de slag gegaan. Wat mij het meest trots maakt zijn echter de persoonlijke verhalen van lezers. Vandaag praten we met Joke Commissaris die haar toekomst weer zonnig inziet dankzij Perfect Slapen in 7 Stappen.


Bedankje in mijn mailbox

Perfect Slapen in 7 Stappen
Het mooie bericht van Joke. Goed om te weten: inmiddels gaat het niet meer om een e-boek, maar om een hardcover boek dat je thuis in de brievenbus ontvangt.

Een persoonlijk bedankje in je mailbox. Het zijn de momenten dat je opveert van je stoel en precies weet waar je het als slaapdeskundige allemaal voor doet. Naar aanleiding van haar mail vroeg ik Joke hoe haar slaapproblemen zijn ontstaan en hoe het Boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ haar heeft geholpen.


Ingrijpende gebeurtenis

Zoals zo vaak waren ontstonden de slaapproblemen van Joke ook door ingrijpende gebeurtenissen in haar leven. Joke: “Mijn man raakte dementerend waardoor zijn dag- en nachtritme in de war raakten. Hij sliep heel veel overdag en spookte ’s nachts rond waardoor ik in toenemende mate ook niet kon slapen. Ik was gedurende de nacht regelmatig wakker omdat mijn man door het huis dwaalde. Ik was op het laatst zo gestrest dat ik vaak helemaal niet meer sliep. Die toestand heeft geduurd tot hij werd opgenomen in een verpleeghuis.”


Angst om te slapen

De slaapproblemen hadden een grote impact op het leven van Joke. “Ik was moe tot uitgeput, geprikkeld en onredelijk naar mijn man toe. Zelfs de drie dagen in de week dat mijn man naar de dagbesteding was, lukte het me niet niet om te ontspannen en bijvoorbeeld een middagdutje te doen. Er ontstond in deze periode bovendien een soort ‘angst om te slapen’. Ik moest de volgende dag wel weer om 7 uur opstaan om mijn man te verzorgen. Deze ‘druk om te slapen’ heeft voor een soort trauma gezorgd dat nooit meer helemaal is weggegaan.”


Terugkerende slaapproblemen

De slaapproblemen bleven dan ook terugkomen bij Joke. “Soms sliep ik een periode goed, maar de slapeloosheid is steeds weer teruggekomen. Bijvoorbeeld toen ik te maken kreeg met een depressie die gelukkig succesvol behandeld is. In de jaren daarna bleven de slaapproblemen regelmatig – zonder aanwijsbare reden – terugkomen. De angst om niet te kunnen slapen die ik heb ontwikkeld, bleek nog steeds ergens in mijn onderbewustzijn te sluimeren.”

De angst om niet te kunnen slapen die ik heb ontwikkeld, bleek nog steeds ergens in mijn onderbewustzijn te sluimeren.


Perfect Slapen in 7 Stappen

Toen Joke in december 2015 opnieuw met slaapproblemen te maken kreeg, besloot ze het over een andere boeg te gooien. “In het verleden heb ik in periodes van slapeloosheid veelvuldig met psychologen gepraat. Ik had echter geen zin meer om opnieuw mijn verhaal te doen aan een psycholoog en opnieuw dezelfde adviezen te krijgen. Slaapmedicatie wilde ik niet want dat vind ik een heilloze weg. Daarom ben ik op internet gaan zoeken naar iets wat mij zou kunnen helpen om van mijn terugkerende slaapproblemen af te komen. Ik ben toen, al surfende, terecht gekomen bij het boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’.


De juiste aanpak

De 7-stappen methode bleek ook voor Joke de juiste aanpak te zijn. “Het is een no-nonsense methode waar ik heel veel van opgestoken heb. De tools die mij zijn aangereikt hebben mij geholpen om mijn grootste probleem – de angst om niet te kunnen slapen – te overwinnen. Visualiseren is een voorbeeld van een techniek die ik vaak met veel succes in de praktijk breng. Ook het kiezen van de juiste slaaphouding helpt mij om sneller in slaap te vallen. Ik probeer daarbij  tot honderd te tellen maar in negen van de tien gevallen word ik erg slaperig en haal ik dat niet. Ik weet nu bovendien precies wat ik wel en niet moet doen als ik toch even wakker lig.”


Laatste slapeloze nacht

Door het in de praktijk brengen van de tips en adviezen in het boek slaapt Joke nu veel beter. “5 maart heb ik voor het laatst helemaal niet geslapen. Dat is nadat ik gestart ben met de methode niet meer voorgekomen. Het gaat vast ook niet meer gebeuren omdat ik dankzij de kennis die ik heb opgedaan uit het boek zoveel middelen paraat heb om de niet-kunnen-slapen-angst de kop in te drukken. Ik geniet inmiddels weer van mijn nachtrust, ga regelmatig met veelplezier aan de slag in mijn tuin en zie de toekomst weer zonnig in. Ik kan de methode iedereen die te maken heeft met slaapproblemen aanbevelen.”

Wil je ook aan de slag met de 7-stappen-methode en genieten van een betere nachtrust en meer energie overdag? Klink dan op deze link en profiteer van onze 50% korting-actie!

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen