Blog Slaapproblemen

Ontspanningstechniek voor vanavond: terug naar je vakantiebestemming

Vandaag een goede (en vooral ook leuke) ontspanningstechniek die je vanavond al kunt toepassen. Gewoon omdat het kan! Binnen de techniek staat het herbeleven van vakanties centraal. Dikke kans dat je met een positief gevoel heerlijk in slaap valt. 

De techniek werkt als volgt. Je gaat in gedachten terug naar je laatste vakantiebestemming. Vervolgens probeer je je zo helder mogelijk in te beelden hoe alles eruit zag. Hoe zag je hotelkamer of appartement eruit? Of hoe zag de camping eruit waar je bent geweest?

Besteed hierbij aandacht aan de details. Loop in je gedachten door je hotelkamer en ‘wandel’ ook het balkon even op en de badkamer in. Ook kun je vanuit je hotelkamer even naar de lobby of het zwembad lopen. Op de camping kun je de ongetwijfeld vaak gelopen route naar het toiletgebouw nog eens herbeleven.

Nadat de ‘rondleiding’ bij je laatste vakantiebestemming erop zit ga je terug naar je vakantiebestemming daarvoor. Ook daar ga je in gedachten nog eens rustig rondwandelen. Dikke kans dat dit al een stuk lastiger is. Als je hiermee klaar bent ga je weer een vakantiebestemming terug en zo loop je langzaam maar zeker alle vakanties af.

Het terugdenken aan vakanties is een mooie manier om je gedachten op een positieve manier af te leiden. In veel gevallen zul je merken dat het steeds moeilijker wordt om je gedachten erbij te houden. Een teken dat de slaap dichtbij is.

Inspiratie voor een nieuwe vakantie nodig? Kijk eens op deze website

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen