Blog Column Slaapproblemen

Ontspanningstechniek: buiten een slaapplaats zoeken

Ontspanningstechniek
Ik bied de bezoekers van mijn website de mogelijkheid om gratis mijn ebook te downloaden met 10 technieken om je gedachten te kalmeren. Uit de vele reacties die ik hierop krijg kan ik opmaken dat er veelvuldig en met succes gebruik wordt gemaakt van de technieken, zoals alfabetiseren, paradoxaal denken, overdrijving en de Spielberg methode. En dat is natuurlijk altijd fijn om te lezen 🙂

Heb je het digitale boekje nog niet in je bezig en wil je het graag downloaden, klik dan op deze link 

Het leuke is dat ik niet alleen reacties krijg op de technieken in het boekje, maar dat lezers ook hun eigen ontspanningstechnieken met mij delen. En die kan ik dan weer delen met mijn lezers (uiteraard met toestemming). Een goed voorbeeld daarvan is een geweldige ontspanningstechniek gebaseerd op nostalgie die ik van een uiterst sympathieke mevrouw heb mogen ontvangen. Zeker de moeite waard om te lezen en toe te passen.

Vorige week ontving ik weer een eenvoudige, maar doeltreffende ontspanningstechniek (zeker tijdens regenachtige avonden/nachten) die ik graag met je wil delen. Uiteraard met toestemming van de ‘inzender’. De tekst heb ik niet gewijzigd, omdat ze de techniek zelf perfect uitlegt:

Zelf heb ik nog een fijne visualisatie, voor de ontspanning. Ik deel hem met je. Als ik in mijn warme bed lig, visualiseer ik dat ik naar buiten moet. Dat ik me moet aankleden en in mijn eentje de koude, donkere nacht in moet. Ik moet ergens in de omgeving een slaapplaats zoeken, in de kou. In mijn hoofd passeren alle mogelijke plekjes in de buurt de revue. Waar is het overdekt tegen de regen? Waar komt weinig wind? Waar ben ik beschermd? En voor ik het weet ben ik zo blij dat ik in mijn warme bed lig, dat ik snel ontspan. Geen idee waarom dit helpt, maar voor mij is het een goede methode.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen