Blog Column Ervaringen 'monster-methode' Slaapproblemen

Je natuurlijke slaapvermogen terugvinden: zoek op de goede plek

Slaapvermogen terugvinden

Ik zou je willen vragen om je het volgende eens voor te stellen. Je bent je portemonnee kwijt. Hij is uit je tas gevallen, toen je op je werk zat. Je had dit uiteraard niet door. Je doorzoekt dus je hele huis. Alles haal je overhoop. elk kastje gaat aan de kant en elke jas- en broekzak wordt gecheckt. Hoe goed je je best ook doet.

Het is onmogelijk om te vinden wat je zoekt, omdat je simpelweg op de verkeerde plek aan het kijken bent. Je portemonnee ligt op je werk en niet in je huis. Met je zoektocht verspeel je zinloze energie. En de kans is groot dat je na een tijdje gefrustreerd en moedeloos wordt. 

Het verhaal hierboven is in een notendop wat ik tussen de regels lees binnen de vele reacties/reviews op mijn nieuwe boek: Chronische slapeloosheid: versla het ‘monster’. Jaren wordt er tevergeefs gezocht naar betere slaap – met alle frustratie, moedeloosheid en teleurstellingen die daarbij horen – om er vervolgens achter te komen dat er al die tijd op de verkeerde plek is gezocht.

Hieronder vind je een paar passages waaruit dit duidelijk naar voren komt:

“Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen en was met verstomming geslagen. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik al jarenlang het ‘monster’ voed. Het heeft mijn hele kijk op mijn slaapproblematiek veranderd. Plots krijg ik weer hoop en vertrouwen dat het mij opnieuw zal lukken. Zonder medicatie. Zonder angst. Wat een eye-opener! Het is alsof het licht in mijn leven weer gaat branden en ik een nieuwe start kan nemen.”
“Ik ben al jarenlang een slechte slaper, dacht het hoort bij de leeftijd, 64, maar door het lezen van dit boek, Versla het monster ben ik tot ander inzicht gekomen.”
“Uiteraard van alles geprobeerd om mijn slapen te verbeteren. Ook een slaaponderzoek gehad in het ziekenhuis. Niets hielp echt. Ik had mij er min of meer bij neergelegd dat ik waarschijnlijk gewoon een slechte slaper was. Totdat mijn man een paar maanden geleden op de website van de auteur (slaapwijzer.net) stuitte. De herkenning was daar. De technieken anders dan ik ooit had gelezen. Dit zou weleens kunnen gaan lukken, dacht ik. En dus gestart. En nu begint het zijn vruchten af te werpen! Inslapen gaat veel sneller en ik word ook minder vaak ‘s nachts wakker.”
“Na 5 jaar van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, 1001 dingen geprobeerd te hebben en de moed eigenlijk te hebben opgegeven, heb ik met dit boek eindelijk iets gevonden dat echt werkt. Het boek barst van de eye-openers en adviezen waarvan ik had gehoopt dat ik ze veel eerder had gekregen (vooral hoofdstuk 3 en 4).”
“Ik ben meestal sceptisch tegenover dit soort recensies met enorme resultaten maar voor mij heeft dit boek echt het verschil gemaakt na jaren tobben!”
“Geweldig boek. Totaal andere benadering dan wat ik gewend was. Dit raakt de kern van mijn slaapprobleem.”

“Ik zat al die jaren op het totaal verkeerde spoor. Nu ik eenmaal van richting was veranderd, werd mijn aandacht getrokken door slaapspecialisten die ook in die richting dachten. Ik denk dat ik via het verder zoeken op internet bij jou uitkwam. En oh, wat ben ik blij dat ik jouw boek heb aangeschaft. Je boek en inzichten zouden verplichte kost moeten zijn voor medische studenten, huisartsen en slaapdeskundigen.”

De volledige reviews zijn te lezen op Bol.com, binnen mijn Slaapwinkel en op mijn blog.

Als jij je herkent in de strekking van deze nieuwsbrief kan ik je alleen maar adviseren om – volledig risicoloos (niet goed, geld terug) – aan de slag te gaan met de monster-methode

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen