Blog Column Slaapproblemen

De relatie tussen het hoofd van Chriet Titulaer en het terugvinden van je natuurlijke slaapvermogen

“De waarheid is als het hoofd van Chriet Titulaer. Als je het omdraait klopt het nog steeds.” Het is een komische uitspraak van cabaretier Theo Maassen. Als je op deze link klikt, zie je dat het aardig klopt 😉 Je vraagt je ongetwijfeld af wat de link is tussen Theo Maassen, Chriet Titulaer, een omgedraaide waarheid en slaap(problemen). Ik leg het graag aan je uit.

Bij chronische slapeloosheid is er vrijwel altijd sprake van een negatieve vicieuze cirkel. Slapen voelt aan als een hindernis. Je moet elke nacht weer iets presteren wat je – voor je gevoel – niet goed beheerst. En er staat nogal wat op het spel. Hoe moet je na een dramatische nacht immers goed presteren op je werk? Hoe hou je alle balletjes in de lucht? Hoe ben je de vrolijke, levenslustige partner die je wilt zijn? En wat betekent al dat slechte slapen wel niet voor je gezondheid?

Het gevolg laat zich raden: door deze spanning is het vrijwel onmogelijk om goed te slapen. Je angsten worden continu bevestigd en langzaam maar zeker ontstaat er een patroon waaruit je nauwelijks kan ontsnappen. En dat is doodzonde, want met het natuurlijke slaapvermogen – waar iedereen over beschikt – is vrijwel nooit iets mis. We kunnen er echter alleen gebruik van maken door los te laten en echt te ontspannen. En dat lukt natuurlijk niet met zoveel spanning, teleurstellingen, frustraties en prestatiedruk.

En zo komen we via een omweggetje weer terug bij het hoofd van Chriet Titulaer. Door slaap en slapeloosheid ‘om te draaien’ en in een ander perspectief te plaatsen, valt de druk vrijwel direct weg. En het klopt nog steeds! Tegenwoordig wordt dit ook wel ‘omdenken’ genoemd. Om de kracht van andere perspectieven te laten zien, verwijs ik je graag naar dit artikel (een feestje met jezelf). Lees het eens en kijk wat het met je doet. Voel je de kracht van een ander perspectief?

In mijn nieuwe boek speelt het doorbreken van (slaap)angst, spanning, compensatiegedrag en de ‘slapeloze identiteit’ een belangrijke rol. Het is de enige manier om het natuurlijke slaapvermogen ECHT en blijvend terug te vinden. Ik denk dat de vele reviews hier inmiddels het bewijs van vormen.

In hoofdstuk 4.2 vind je 9 andere perspectieven die vrijwel direct voor rust en ontspanning zorgen. In hoofdstuk 4.5 gaan we ze ‘versleutelen’ in ons brein met een simpele en doeltreffende techniek. Het effect merk je de volgende nacht al. Mocht je mijn nieuwe boek willen bestellen dan is mijn advies om dit via de informatiepagina te doen (en niet via bol.com). Je krijgt dan namelijk direct toegang tot de digitale versie van het boek en tot de bonussen (o.a. geweldige geleide slaapmeditaties).

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen