Blog Column Slaapproblemen

Waarom de woorden van een huisarts mij onrustig maakten…

huisarts slaapproblemen
Enige tijd geleden ontving ik een e-mail van een huisarts. Een bevlogen man met liefde en betrokkenheid voor zijn patiënten. Ik las echter ook een zekere frustratie en verwondering tussen de regels door. De arts was zich als geen ander bewust van de enorme groei van het aantal mensen dat te maken heeft met slapeloosheid. De wil om ze ECHT te helpen was sterk aanwezig, maar het aantal opties zeer beperkt.


Aan de ene kant kon hij slaapmedicatie voorschrijven – iets waar hij (terecht) een hekel aan heeft –  en aan de andere kon hij zijn patiënten doorverwijzen naar een slaapkliniek. Een ingrijpend traject met vaak een flinke wachttijd. Een goede (en snelle) tussenoplossing is er simpelweg niet. Hij complimenteerde mij met mijn website slaapwijzer.net en mijn boek, waar er inmiddels bijna 10.000 van verkocht zijn. Hij schreef het volgende:

“ik vind wat u doet schitterend. Uw passie stroomt er van af. Ik kan u alleen maar feliciteren met wat u daar heeft ontwikkeld. Eindelijk een toegankelijke manier om insomnia aan te pakken. Je kan toch niet iedereen naar de slaapkliniek sturen?”

Ik vond het een prachtige bevestiging. Van een ervaren arts notabene. Toch zorgde het bij mij ook voor onrust. Ik werd me (extra) bewust van de belangrijke rol die ik vervul als slaapdeskundige en ik vroeg me continu af: kan ik mensen met slaapproblemen (nog) beter helpen en beter bereiken? Profiteer ik genoeg van alle digitale/online communicatiemogelijkheden die er zijn? Kan de communicatie niet persoonlijker en dynamischer? Bied ik de juiste producten aan binnen de Slaapwinkel? Schrijf ik over de juiste onderwerpen? Wat voor onderdelen zou ik toe moeten voegen aan slaapwijzer.net?

Het zijn vragen die alleen beantwoord kunnen worden met de inbreng van mijn lezers en bezoekers. En gelukkig krijg ik al ontzettend veel reacties, maar suggesties, ideeën en opbouwende kritiek kan ik natuurlijk nooit genoeg krijgen. Schroom dus niet om je ideeën met mij te delen. Ik lees alle mailtjes die ik krijg persoonlijk en probeer als het even kan altijd wat met de inbreng te doen. Helaas lukt het me door de vele berichten die ik krijg niet altijd om overal op te reageren.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen