Blog Column Slaapproblemen

Herken je deze bizarre reactie? (+ 9 interessante topics)

Ken je ze? Van die mensen die zodra ze horen dat je met slaapproblemen te maken hebt direct vertellen dat zij in slaap vallen zodra hun hoofd het kussen raakt. Waar die bizarre gewoonte toch vandaan komt? Of van die ‘goedbedoelde’ adviezen die eigenlijk rechtstreeks duidelijk maken dat je totaal niet serieus genomen wordt. Bekende voorbeelden: ga vanavond wat vroeger naar bed, stop ‘gewoon’ met piekeren of neem een glas warme melk. 

Het beste is om met een sarcastische stem het volgende antwoord te geven: ‘Dankjewel! Ik heb al 20 jaar last van chronische slapeloosheid, maar jij hebt het zojuist voor me opgelost.’ Ik maak er nu misschien een beetje een grapje van, maar het is echt fijn om af en toe te merken dat anderen hetzelfde ervaren en je wel begrijpen. Niet omdat je ze slaapproblemen gunt, maar omdat een beetje (h)erkenning de spanning die je ervaart flink laat afnemen.

Om die reden ben ik een tijdje geleden gestart met een besloten community (als onderdeel van De Slaapomgeving). De enige regel is dat iedereen zich prettig moet voelen. Meepraten mag maar hoeft niet. Alleen meelezen is ook prima. En je bent zo anoniem als je zelf wilt.

Hieronder vind je 9 interessante topics om je een goed beeld te geven van de community:

De links naar deze topics werken als je bent ingelogd en over de juiste rechten beschikt. Met andere woorden: als je je aanmeldt voor De Slaapomgeving kun je over 2 minuten meelezen en meeleren. 

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen