Blog Column Nieuws Slaapproblemen

Leren van lotgenoten: gastschrijver deelt haar inzichten en adviezen

Van wie kunnen we meer leren dan van mensen die zelf jaren met (ernstige) slapeloosheid te maken hebben gehad, het probleem definitief hebben opgelost en er hun missie van hebben gemaakt om anderen te helpen hetzelfde doel te bereiken? Ik ben er ontzettend trots op dat een van mijn leden bereid is om de komende tijd een aantal waardevolle gastbijdragen te plaatsen op Slaapwijzer.net. Zij kiest ervoor om (in elk geval voorlopig) anoniem te blijven, maar deelt hieronder kort haar verhaal/achtergrond:               

“Ik ben altijd al een moeilijke slaper geweest maar een aantal jaar geleden kwam ik erger vast te zitten in een neerwaartse spiraal van stress, angst en slapeloosheid. In de jaren daarvoor had ik al geregeld hevige periodes van chronische slapeloosheid, maar kwam dat toch steeds weer op eigen kracht te boven.

Nu was het anders; het ging van kwaad tot erger. Ik heb daar enorm veel last van gehad en het heeft lang geduurd voordat ik daar weer bovenop kwam. De e-coaching van Slaawijzer.net was uiteindelijk voor mij een doorslaggevende interventie om langzaam maar zeker mijn slapeloosheid te leren begrijpen en te overwinnen.

Natuurlijk slaap ik nog wel eens heel beroerd maar ik sta er nu anders in, kan het herleiden en ik associeer het niet meer met de ellendige, machteloze situatie van de chronische slapeloosheid die ik had.

Toen ik hersteld was, heb ik me nieuwsgierig en intensief verdiept in onderzoek naar mijn eigen manier van leven en welke slapeloosheidstriggers dat leven allemaal in zich verscholen hield. Daarnaast heb ik vele boeken verslonden over slaap en slapeloosheid en in het bijzonder boeken die voor mijn herstel – in de breedste zin van het woord – een helpende bijdrage leverden.

Ik heb naar aanleiding daarvan cruciale veranderingen in mijn leven aangebracht en bewust gekozen voor omscholing en een loopbaanswitch. Ik leef nu een ander leven. In dit leven heb ik de kennis en inspiratie om mijn lessen en ervaringen te delen met lotgenoten en de bezoekers, leden en nieuwsbrief-abonnees van Slaapwijzer.net te voorzien informatie en adviezen als gastschrijver.

Ik hoop van harte dat ik door het delen van mijn ervaringen en inzichten een waardevolle bijdrage kan leveren voor de mede-slapeloze-mens. Heel fijn voelt het om eindelijk iets terug te kunnen doen voor William en zijn mooie en effectieve Slaapwijzer benadering.”

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen