Een gezonde levensstijl: begin bij de basis

Een gezonde levensstijl is een basisvoorwaarde voor een goede nachtrust. Dit onderdeel verdient dan ook een prominente positie in dit overzicht met hulpmiddelen. Met name overgewicht, stress en roken hebben een zeer negatieve invloed op de nachtrust. Hieronder lichten wij kort toe waarom dit het geval is. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken om bij slaapproblemen te beginnen met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Het directe effect is dat je beter in je vel zit en (veel) beter slaapt. Verval dus niet in zweverige trainingsprogramma’s, exotische supplementen en andere hulpmiddelen als je last hebt van overgewicht, regelmatig stress ervaart of rookt. Dit is dweilen met de kraan open.

Overgewicht en slaapproblemen: doorbreek de cirkel van ellende

Vooral overgewicht is ‘killing’ voor een goede nachtrust. Kort door de bocht gezegd: overgewicht zorgt ervoor dat je slecht slaapt en slecht slapen maakt je dik. Kortom, er ontstaat een vicieuze cirkel met een hoop ellende die je zo snel mogelijk moet doorbreken. Een streng of ingewikkeld dieetprogramma is echter geen goed idee. In tijden van weinig slaap moet je je spaarzame energie voor de echt belangrijke zaken kunnen gebruiken. Daarom adviseren we twee dieetprogramma’s die ‘geknipt’ zijn voor mensen met slaapproblemen. En laten we eerlijk zijn… zou het niet geweldig zijn om het verbeteren met je nachtrust te combineren met een paar maatjes minder?

afvallen slapenVitadis slanker leven plan: makkelijk vol te houden en blijvend resultaat
Het populaire Vitadis Slanker Leven Plan heeft een groot aantal pluspunten die juist voor mensen met slaapproblemen belangrijk zijn. Het zorgt voor snel en blijvend resultaat, is makkelijk vol te houden en je hebt 6 tot 7 eetmomenten per dag. Kortom, geen hongergevoel en gewoon blijven avondeten. Het gratis coaching-programma met eigen coach – uiteraard gewoon Nederlandstalig – zorgt bovendien voor de motivatie die je in tijden van weinig slaap zo hard nodig hebt.

Een groot deel van de benodigde producten zitten bij het plan in. Je bespaart dus flink op de boodschappen. Via Slaapwijzer.net kun je het Startpakket fase 1 bovendien met 60% korting bestellen.

Overgewicht en slecht slapenWeightWatchers: richt je energie op de dingen die echt belangrijk zijn
Geen exotisch of spectaculair dieetprogramma, maar ‘gewoon’ WeightWatchers. Het online programma sluit erg goed aan op de behoeften van mensen met slaapproblemen en een maatje teveel. Je leert gezonder te eten, maar een lekker tussendoortje op zijn tijd is niet verboden. Je kunt dus blijven eten wat je lekker vindt. Daarnaast blijft het vreselijke ‘calorieën tellen’ je bespaard en word je continu geïnspireerd door artikelen, tips en – als je het leuk vindt – de ‘lotgenoten’ die deel uitmaken van de enorme online community.

Bovenstaande punten maken het online programma van WeightWatchers een ideaal programma voor mensen die door slaapproblemen zuinig met hun energie moeten omgaan. Tip: tijdelijk betaal je geen inschrijfkosten. 

Stress en slapen: een contradictio in terminis

Een drukke baan, persoonlijke problemen of andere stressfactoren? De doodsteek voor een goede nachtrust. Bovendien zorgt een slechte nachtrust er omgekeerd weer voor dat stress toeneemt. Kortom, weer een vicieuze cirkel waarin veel mensen bekneld raken. Gelukkig zijn er een paar uitstekende hulpmiddelen om stress, spanning en zorgen eenvoudig los te laten en – indirect – de kwaliteit van je nachtrust een grote impuls te geven.

NooitmeerzorgenofstressE-cursus: Nooit meer zorgen of stress
Geen dure therapie, kringsessies en andere zweverige toestanden, maar een effectieve e-cursus die je achter de computer kunt volgen. Met de training ‘nooit meer zorgen of stress’  leer je alle geheimen om snel en eenvoudig te kunnen ontspannen. Het resultaat: een ‘relaxter’ leven en een betere nachtrust. Frank de Moei – life-coach en grondlegger van de methode – gelooft zo in zijn aanpak dat ontevreden deelnemers hun geld terugkrijgen.

Roken: een ‘no-go’ als een goede nachtrust je lief is

Roken is zo ongeveer overal slecht voor. Toch wordt het weinig in verband gebracht met slaapproblemen. Ten onrechte. Nicotine is een stimulerend middel met een opwekkende werking op het zenuwstelsel. Kortom, een verhoogde bloeddruk, een versnelde hartslag en een verhoogde hersenactiviteit. Bovendien zorgt het verslavende effect van nicotine voor ontwenningsverschijnselen, ook in de nacht. Dit is een veel voorkomende oorzaak van (door)slaapproblemen. Het advies is dan ook simpel: stoppen! Met de juiste hulpmiddelen is succes (bijna) gegarandeerd.

RokenslapenNederland stopt met roken: meer heb je echt niet nodig!
Er zijn allerlei dure laserbehandelingen, accupunctuursessies en trainingen om te stoppen met roken. Vaak is het geldklopperij. Meer dan het boek ‘Nederland stopt met roken’ van de longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter heb je niet nodig. Voor twee tientjes ben je dus klaar. Het is het beste en meest complete boek over stoppen met roken dat we ooit gelezen hebben. Een wetenschappelijke basis vertaald naar de praktijk.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.