Blog Levensstijl Slaapproblemen Vermoeidheid overdag

Een eenvoudig maar zeer belangrijk advies voor deze tijd van het jaar

Het is een eenvoudig en voor de hand liggend advies. Toch kan het in deze donkere tijd vol vervelende corona-maatregelen niet genoeg benadrukt worden. Blijf bewegen en blijf het daglicht opzoeken. Het is niet alleen van essentieel belang voor je slaapkwaliteit, maar ook voor je gezondheid, je energieniveau en je weerstand.

Het is in deze periode ontzettend eenvoudig om (te) veel stil te zitten en binnen te blijven. Het weer is vaak somber en er is buiten de deur nauwelijks iets te doen. Mijn advies is daarom om voor elke dag een plan te maken hoe je toch voldoende daglicht te zien krijgt en je dagelijkse portie beweging meepakt.

En dat hoeft niet al te moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld af en toe een rondje fietsen – perfect voor social distancing volgens experts – of een rondje wandelen. Qua beweging zijn er ook binnenshuis allerlei mogelijkheden. Een waardevol hulpmiddel om in deze tijd het daglicht naar binnen te halen is een lichttherapiebril. Het is een makkelijke en doeltreffende manier om binnenshuis je energieniveau en je stemming een boost te geven en indirect je slaap te verbeteren.

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen