Blog Column Levensstijl Slaapproblemen Vermoeidheid overdag

De voordelen en de risico’s van vitamine B6

Slaapsupplement
Krijg ik niet teveel vitamine B6 binnen als ik de supplementen van slaapwijzer.net gebruik? Het is een (terechte) vraag die ik steeds vaker krijg van bezoekers/klanten. Een goede reden om er vandaag even specifiek op in te gaan. Het is logisch dat deze vraag opkomt. In 2 capsules GABA (dagdosering) zit bijvoorbeeld 1,4mg vitamine B6. Dit komt neer op 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het gevoel dat je (veel) te veel binnenkrijgt bekruipt je dan inderdaad al snel. En teveel vitamine B6 wordt steeds vaker in verband gebracht met negatieve effecten.

In de praktijk valt het mee al is het wel goed om alert te zijn. Volgens het Voedingscentrum en andere autoriteiten ligt de aanvaardbare bovengrens van vitamine B6 op 25 milligram per dag voor volwassenen. 1,4 milligram zit hier ruim onder.  Het is vrijwel onmogelijk om door voeding alsnog boven de 25 milligram uit te komen. Het kan wel misgaan als je andere supplementen gebruikt waar vitamine B6 aan toegevoegd is. Het is dan ook goed om alert te zijn op de totale hoeveelheid vitamine B6 in al je supplementen. Probeer dit onder de 21 milligram per dag te houden.Bij langdurig dagelijks gebruik van supplementen met meer dan 21 milligram vitamine B6 in totaal kunnen er problemen ontstaan. Zeker niet van de een op de andere dag. Weinig reden om je zorgen te maken dus, maar het is wel altijd goed om alert te zijn.

Misschien komt nu de vraag bij je op waarom we vitamine B6 toevoegen aan onze supplementen. Het antwoord hierop is dat deze vitamine een belangrijke rol speelt binnen ons lichaam. Het ondersteunt het energieniveau, draagt bij tot de regulering van hormonale activiteit, is goed voor het concentratievermogen en helpt bij vermoeidheid. 

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen