Chronische slapeloosheid versla het monster - Slaapwijzer.net

Haalt chronische slapeloosheid de kleur uit jouw leven?

Stop met pappen en nathouden: vind je natuurlijke slaapvermogen gegarandeerd terug met de ‘monster-methode’ (ook juist als hiervoor niks heeft gewerkt)

Haalt chronische slapeloosheid de kleur uit jouw leven?

Stop met pappen en nathouden: vind je natuurlijke slaapvermogen gegarandeerd terug met de ‘monster-methode’ (ook juist als hiervoor niks heeft gewerkt)
 

Het is niet voor niks. Dat je al veel langer slecht slaapt dan je zou willen. En dat alles wat je probeert gedoemd is om te mislukken. Op deze pagina vertel ik hoe je eindelijk stopt met ‘pappen en nathouden’ door het fundament onder je slapeloosheid te laten verkruimelen. Het is de enige manier om weer vrijuit te kunnen slapen en leven. Waarschuwing vooraf: het lezen van deze informatie gaat je kijk op slapeloosheid volledig veranderen.

 

Het is niet voor niks. Dat je al veel langer slecht slaapt dan je zou willen. En dat alles wat je probeert gedoemd is om te mislukken. Op deze pagina vertel ik hoe je eindelijk stopt met ‘pappen en nathouden’ door het fundament onder je slapeloosheid te laten verkruimelen. Het is de enige manier om weer vrijuit te kunnen slapen en leven. Waarschuwing vooraf: het lezen van deze informatie gaat je kijk op slapeloosheid volledig veranderen.

 

BEKEND VAN:
}

Test in 1 minuut:

Heeft het slapeloosheidsmonster jou in zijn greep?

}

Test in 1 minuut:

Heeft het slapeloosheidsmonster jou in zijn greep?

Als je een of meer vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden wil ik je met klem adviseren om verder te lezen.
V

Voelt slapen voor jou aan als een prestatie, een ‘hobbel’ die je elke nacht over moet?

V

Kijk je vaak met angst vooruit naar de dag die voor je ligt?

V

Heb je veel te lang gezocht naar een niet-bestaande oplossing?

V

Staan jouw nachten in het teken van de angst om (weer) wakker te liggen?

V

Ben je overdag in je hoofd al bezig met de nacht die voor je ligt?

V

Hebben jouw slaapproblemen de touwtjes in handen en kijk jij vanaf de zijlijn mee?

V

Heb je je doelen, plannen en ambities (onbewust) naar beneden bijgesteld?

V

Verdwijnt je eigen identiteit langzaam naar de achtergrond?

Een boven je bed cirkelende draak?

Natuurlijk bestaat het slapeloosheidsmonster niet echt. Er is geen boven je bed cirkelende draak die je tegen wil en dank wakker houdt en een grijze sluier over je leven werpt. En dat weet je natuurlijk zelf ook wel.

Toch heb ik heel bewust voor deze term gekozen. In de loop der jaren heb ik als slaapdeskundige keer op keer ervaren dat het ‘monstergevoel’ aansluit bij de beleving van mensen die – soms al tientallen jaren – gebukt gaan onder chronische slapeloosheid.

Wat bij anderen vanzelfsprekend is, is voor jou onmogelijk

Allereerst is er het gevoel van geen controle hebben over je slaap. Je verlangt zo naar een goede nachtrust, maar het lukt simpelweg niet. Een onzichtbare kracht – een monster – maakt voor jou onmogelijk, wat bij anderen probleemloos gaat. En wat je ook probeert, het laat zich maar niet temmen en in een kooitje zetten.

Het stemmetje in je hoofd begint zich als monster te gedragen

Daarnaast is er de eenzaamheid van de nacht, waarbij alles extra dramatisch lijkt. Je ligt wakker en het stemmetje in je hoofd begint zich als een monster te gedragen. Eerst nog voorzichtig, maar later steeds luider en geniepiger. Je wordt geteisterd door angstgedachten:

 • ‘Wat als het vannacht weer niet lukt om goed te slapen?’
 • ‘Hoe kom ik morgen ooit de dag door?’
 • ‘Hoe slecht zijn al die korte nachten wel niet voor mijn gezondheid?’
Het monster heeft de touwtjes in handen en jij kijkt vanaf de zijlijn mee…

Bovendien lijkt het alsof iemand anders de baas is over jouw leven. De nachten staan in het teken van de angst om wakker te liggen en overdag ben je bezig om weer een dramatische nacht te voorkomen.

Je wordt opgeslokt en je eigen identiteit verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Je gaat je doelen, plannen en ambities – vaak onbewust – naar beneden bijstellen. Het monster heeft de touwtjes in handen en jij kijkt vanaf de zijlijn mee…

Je bent het aan jezelf verplicht

Als de monster-test bij jou rood uitslaat, wil ik je een ding op het hart drukken: berust niet in je situatie en onderneem actie! Leven met slapeloosheid is als fietsen met een ingetrapte rem. Je komt nauwelijks vooruit, het kost onnodig veel energie en je bereikt je bestemming niet.

Alles begint bij goed slapen. Mijn advies: bedenk eens wat je nog wilt bereiken op het gebied van werk, sport, zelfontwikkeling en sociale relaties. Welke mooie plannen verdienen het om uit de ijskast gehaald te worden? En ga hierbij eens na hoeveel makkelijker dit zou gaan zonder ingetrapte rem, maar met de wind in de rug…

“Je onderbewustzijn gelooft niet dat slapen 'ongevaarlijk' is als je acties dit tegenspreken”

Nick Robinson, Amerikaans slaap- en ervaringsdeskundige

Waarom deze methode wel werkt

Chronische slapeloosheid is te vergelijken met drijfzand. Hoe harder je spartelt en probeert los te komen, hoe vaster je komt te zitten. Of een knoop. Hoe harder je trekt, hoe moeilijker deze te ontwarren is. Het is – kort door de bocht – de reden waarom al je pogingen om beter te slapen weinig hebben opgeleverd.

Richt je op de echte oorzaken en laat het fundament verkruimelen

Chronische slapeloosheid oplossen kan alleen door je op de echte oorzaken te richten en het fundament te laten verkruimelen. Het vraagt om een aanpak die je niet gewend bent, maar waarvan je direct aanvoelt dat het de enige manier is om je natuurlijke slaapvermogen terug te vinden.

Vijf essentiële strategieën om ons doel te bereiken

De term ‘versla’ het monster suggereert een beetje dat we een gevecht aangaan. Dit misverstand wil ik graag uit de wereld helpen. Slaap laat zich niet met geweld afdwingen. We gaan daarom gebruikmaken van vijf vreedzame strategieën om ons doel te bereiken. We zorgen ervoor dat we:

 • het monster doorzien: je kunt een probleem alleen oplossen als je weet hoe het is ontstaan;
 • zelf sterker worden: het ontwikkelen van een krachtige ‘slaapgolf’ (slapen gaat weer aanvoelen als iets fijns);
 • het monster geen eten meer geven: het laten verkruimelen van het fundament onder je slapeloosheid (confronterend, maar cruciaal);
 • het monster ontmaskeren: je vindt de geestelijke rust om zorgeloos in slaap te vallen (je wordt immuun voor stress en ‘slaapangst’);
 • het laatste duwtje geven: slapen is weer vanzelfsprekend en je kan je weer focussen op alles wat het leven de moeite waard maakt.
Ik ben over elk schuttinkje geklommen

Ik ben een vrije geest, 100% onafhankelijk en nergens aan gebonden. Dit betekent dat ik binnen de methode naar hartenlust gebruikmaak van:

 • het beste dat bewezen technieken, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapy (ACT), te bieden hebben;
 • methoden om geestelijk ijzersterk te worden, zoals het stoïcisme (het helpt je om immuun te worden voor stress, spanning en ‘slaapangst’);
 • inzichten en adviezen van internationale slaapdeskundigen, zoals Sasha Stephens, Gregg D. Jacobs, Arthur Spielman en Nick Robinson;
 • wijsheden uit de praktijk die ik heb opgedaan tijdens het begeleiden van talloze chronisch slechte slapers bij het definitief herstellen van hun nachtrust (en terugvinden van hun leven).
Gewoon een boek, begrijpelijk en zonder poespas

Zonder al te zelfverzekerd te willen overkomen, heb ik er vertrouwen in dat ik alle kennis, technieken en inzichten heb kunnen samensmelten tot een logische, concrete en begrijpelijke methode.

Makkelijk toe te passen en snel resultaat

Een aanpak die je bovendien – en dat is natuurlijk het belangrijkste – makkelijk in de praktijk kunt brengen en die snel voor resultaten zorgt. Het is tijd om te stoppen met zoeken, de knoop te ontwarren en goed slapen weer vanzelfsprekend te maken. Je bent het aan jezelf verplicht!

EN GA DIRECT AAN DE SLAG MET MIJN METHODE

TIJDELIJKE ACTIE (€10,- KORTING)

“Ik ben altijd een slechte slaper geweest. Ik ontdekte door je boek dat ik inmiddels vooral last heb van al mijn bestendigers. Ik zie op tegen naar bed gaan en was me aan het identificeren met mijn slapeloosheid. Je boek geeft hoop en ik voel me gesterkt. Ik weet nu eindelijk hoe ik dit jarenlange probleem op kan lossen.”

Annet Visser

“Op het moment dat de slapeloosheid mij monsterlijk  in z n greep had, las ik jouw nieuwe boek “Versla het monster”. Hierdoor ben ik gaan beseffen dat je op een bepaald moment zelf het slaapprobleem bent. Ik identificeerde mij als slechte slaper en het bepaalde mijn leven. Ik wist eindelijk welke aanpassingen (het resetten van mijn gewoonten en brein) ik moest maken om mijn slaap terug te vinden.”

Marina van Koesveld

STRATEGIE 1:

Doorzie het monster

Je hebt er veel minder van te vrezen dan je dacht

Als je weet hoe chronische slapeloosheid ontstaat, groeit en blijft bestaan, heb je eigenlijk alle puzzelstukjes in handen om de knoop waar je in verstrikt bent geraakt te ontwarren. Ik ga je daar uiteraard bij begeleiden. Wat je kunt verwachten?

 • Ervaar hoeveel gewicht er van je schouders valt als je begrijpt hoe jouw slapeloosheid is ontstaan (je bent geen hopeloos geval en er is een uitweg) – hoofdstuk 1.1
 • Bij 99% van de mensen met chronische slapeloosheid ligt de ECHTE oorzaak hier (je zal altijd blijven aanmodderen als je dit niet bij de wortel aanpakt) – hoofdstuk 1.1
 • Genetische aanleg voor slapeloosheid maakt goed slapen onmogelijk? Onjuist! 98% van de factoren zijn niet genetisch bepaald (en daar gaan we ons dus op richten) – hoofdstuk 1.2
 • Een venijnige, verborgen oorzaak van slapeloosheid die je nooit mag uitsluiten (test het aan de hand van een aantal simpele vragen) – hoofdstuk 1.3
 • Ontdek aan de hand van mijn checklist welke ‘triggers’ van slapeloosheid bij jou nog een rol spelen (focus je hierop en het effect op je slaap zal enorm zijn) – hoofdstuk 1.3
 • 13 slaapsaboterende gedachten die je ’s nachts onder hoogspanning zetten (en hoe we ervoor gaan zorgen dat je onderbewustzijn ze niet langer serieus neemt) – hoofdstuk 1.4

"Slaap is als een kat. Ze komt alleen naar je toe als je haar negeert."

Gillian Flynn, Amerikaans schrijfster

STRATEGIE 2:

Maak jezelf sterker

Ontwikkel een krachtige slaapgolf waar je jezelf op mee kunt laten voeren

Als je zelf sterk bent, heb je van monsters niet zoveel te duchten. Dat is in een notendop de essentie van deze strategie. Je gaat weer voelen hoe het is om overvallen te worden door slaperigheid. En dan ook nog eens precies op het goede moment: als je na een lange dag in je bed stapt. Niet eerder en niet later. Je krijgt weer vertrouwen in jezelf en je natuurlijke vermogen om (goed) te kunnen slapen. Wat je kunt verwachten?

 • Hoe je van een rimpeling in het water een krachtige slaapgolf maakt, waar je je heerlijk op kunt laten meevoeren (ervaar hoe het voelt om uit pure slaperigheid weer naar je bed te verlangen) – hoofdstuk 2.1
 • 4 simpele regels om je unieke slaap-waak ritme te vinden en vast te houden (en de ‘Hotel California’ strategie die ervoor zorgt dat je niet zo streng hoeft te zijn voor jezelf) – hoofdstuk 2.2
 • De waarheid over voeding en slaap (hoe de verkeerde ‘brandstof’ je lichaam in de paniekmodus dwingt, de aanmaak van stresshormoon laat pieken en je nachtrust saboteert) – hoofdstuk 2.3
 • De reden waarom je ’s nachts wakker wordt en niet meer door kan slapen (en hoe je hier eenvoudig iets aan kan doen) – hoofdstuk 2.4 en 2.5
 • Een hele simpele manier om je nachtrust direct een grote kwaliteitsimpuls te geven (hiermee verminder je de kans op depressiviteit ook nog eens aanzienlijk) – hoofdstuk 2.5
 • Welke activiteit vlak voor het slapengaan de ‘slow-wave-sleep’ (diepe slaap) met 20% verhoogt – hoofdstuk 2.8
 • Hoe je op de automatische piloot een basis legt voor een geweldige nacht en je tijd en aandacht kunt besteden aan dingen die er echt toe doen (laat slaap niet langer je leven beheersen) – hoofdstuk 2.9

De auteur

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan

En jou – op basis van mijn passie, kennis en ervaring – te begeleiden naar een betere slaap, meer energie en een extra dosis levenslust!

 

Mijn naam is William van der Klaauw. Met een aantal bulletpoints stel ik me (helaas iets zakelijker dan ik zou willen) graag aan je voor:

Z

Voormalig slechte slaper

Z

Slaapdeskundige

Z

Talloze cliënten mogen begeleiden

Z

Oneindig veel gesprekken gevoerd met slechte slapers

Z

Vrijwel alle boeken gelezen en cursussen gevolgd

Z

Volgt wetenschappelijk onderzoek op de voet

Z

Oprichter van Slaapwijzer.net (eind 2013)

Z

Meer dan 4 miljoen (!) bezoekers ontvangen op Slaapwijzer.net

Z

3 boeken uitgegeven (ruim 40.000 besteld)

Z

Oprichter besloten platform De Slaapomgeving (> 2.000 leden)

De auteur

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan

En jou – op basis van mijn passie, kennis en ervaring – te begeleiden naar een betere slaap, meer energie en een extra dosis levenslust!

 

Mijn naam is William van der Klaauw. Met een aantal bulletpoints stel ik me (helaas iets zakelijker dan ik zou willen) graag aan je voor:

Z

Voormalig slechte slaper

Z

Slaapdeskundige

Z

Talloze cliënten mogen begeleiden

Z

Oneindig veel gesprekken gevoerd met slechte slapers

Z

Vrijwel alle boeken gelezen en cursussen gevolgd

Z

Volgt wetenschappelijk onderzoek op de voet

Z

Oprichter van Slaapwijzer.net (eind 2013)

Z

Meer dan 4 miljoen (!) bezoekers ontvangen op Slaapwijzer.net

Z

3 boeken uitgegeven (ruim 40.000 besteld)

Z

Oprichter besloten platform De Slaapomgeving (> 2.000 leden)

EN GA DIRECT AAN DE SLAG MET MIJN METHODE

TIJDELIJKE ACTIE (€10,- KORTING)

“Goed opgezet boek, een eye-opener. Ik herken in het boek veel van wat ik al eerder op het forum van slaapwijzer.net heb gelezen en waardoor ik inmiddels al veel beter ben gaan slapen. Toch heb ik ook nu weer nieuwe tips gevonden, waardoor ook het doorslapen beter zal lukken. Ook  aparte situaties die van invloed kunnen zijn, worden meegenomen, zoals wisselende werktijden.”

Angelique Fischer

“Voor mij was het meest aansprekende deel van het boek het hoofdstuk over de mindset. Ik vond het een eyeopener om te ontdekken waardoor ik zo in een neerwaartse spiraal ben terechtgekomen. Ik herkende mezelf duidelijk in de uitleg hierover. Ik ben vol goede moed aan de slag gegaan met de adviezen. En daar voel ik me nu al beter bij.”

Jeanne Meeus

STRATEGIE 3:

Geef het monster geen eten meer

Het fundament onder je slapeloosheid brokkelt af: het effect op je slaap en je leven is enorm

Zonder dat je het doorhebt wordt het slapeloosheidmonster op allerlei manieren gevoed. Telkens opnieuw. Het gevolg: elke nacht moet je het opnemen tegen een tegenstander waar je het niet van kan winnen. Het doel van deze strategie is om het monster op een crashdieet te zetten, zodat je weer vrijuit kan slapen. Wat je kunt verwachten?

 • Hoe je slapeloosheid loskoppelt van je identiteit en weer gaat denken en handelen als een ‘goede slaper’ (deze stap is essentieel voor volledig herstel) – hoofdstuk 3.1
 • Waarom de overtuiging dat je een ‘een slechte slaper’ bent blijvende verbetering onmogelijk maakt (het zoekt voortdurend naar bevestiging) – hoofdstuk 3.1
 • Zolang jouw slapeloosheid de baas is over je leven blijft goed slapen een utopie: een eenvoudige oefening om de rem van je leven te halen (voel je weer vrij) – hoofdstuk 3.2
 • Een vastgeroeste gewoonte (jij doet ‘m ook) waar je direct mee moet stoppen – hoofdstuk 3.3
 • Hoe je onderbewustzijn is gaan geloven dat slapen ‘gevaarlijk’ is, waardoor je ’s nachts onder hoogspanning staat (logisch dat slapen niet lukt) – hoofdstuk 3.4
 • Hoe vrienden, familie en collega’s jouw slapeloosheid onbewust in stand houden (je gaat het pas zien als je het doorhebt) – hoofdstuk 3.6
 • Slaap of sterf: hoe de media en ‘zogenaamde’ experts je een doodsangst aanpraten en slaapsaboterende prestatiedrang voeden (laat je niet langer gek maken) – hoofdstuk 3.5 en 3.7

“Er kunnen verbeteringen qua slaap optreden, maar tenzij je de ‘slapeloze identiteit’ verandert, verlaat het probleem je nooit echt. Het ligt nog steeds ergens op de loer, verstopt in het achterhoofd. Het is een beetje als een zeurende stem die zegt: “Dit is wel weer even genoeg, je kunt niet beter worden dan dit. Je bent een slechte slaper, weet je nog?”

Sasha Stephens, Brits slaap- en ervaringsdeskundige

STRATEGIE 4:

Het monster ontmaskeren

Slapen gaat weer aanvoelen als ontspanning en niet als een hindernis

Het doel van deze strategie is het definitief afrekenen met spanning, stress en slaapangst. Je gaat ervaren hoe fijn ‘loslaten’ voelt. Er ontstaat weer een basis om goed en zorgeloos te kunnen slapen. Deze stap is cruciaal om je nachtrust blijvend te herstellen. Slapen gaat weer als ontspanning aanvoelen en niet als prestatie. Wat je kunt verwachten?

 • Bekende psychologische denkfouten die de spanning elke nacht weer opvoeren en goed slapen onmogelijk maken (laat je niet langer voor de gek houden en vind de rust die je nodig hebt) – hoofdstuk 4.1
 • 9 unieke manieren van ‘slaapverwekkend omdenken’ waardoor je immuun wordt voor stress, spanning en slaapangst (een kwartiertje lezen voor een levenslang effect) – hoofdstuk 4.2
 • Slecht slapen is funest voor je gezondheid. Onjuist! Reken definitief af met geniepige misverstanden die ervoor zorgen dat je met het mes op de keel in bed ligt – hoofdstuk 4.3
 • Je kan beter te kort slapen dan te lang (professor Harvard Medical School stelt ‘kortslapers’ gerust met overtuigende wetenschappelijke resultaten) – hoofdstuk 4.3
 • Een evolutionair principe dat ons elke nacht weer dwars zit (en een simpele methode om er in een paar minuten mee af te rekenen) – hoofdstuk 4.4
 • Hoe je je onderbewustzijn met een eenvoudige oefening kunt ‘resetten’, zodat je weer gaat denken als een goede slaper (verlang weer naar je bed) – hoofdstuk 4.5

“Het boek heeft mij geholpen weer grip op mijn eigen slaap te krijgen. Ik weet wat ik moet doen en wat ik beter kan laten. Maar de begeleiding om van het slapen niet zo’n monster meer te maken, maakt voor mijn nachtrust het grootste verschil. Ik weet ook wat mij helpt, mocht ik toch onverhoopt langer wakker liggen. Bedankt William, voor je inzichten en dat je die met ons wilt delen.”

Henrike Frijlink

“Het boek legt heel duidelijk uit hoe slecht slapen ontstaat en hoe je uit de vicieuze cirkel komt. Dat je zelf de touwtjes in handen hebt vind ik heel bemoedigend! Het boek geeft heel praktische adviezen, maar ook manieren om je brein te trainen, en zo af te rekenen met (slaap)angst. Na het lezen van dit boek, slaap ik rustiger. Een aanrader!”

Liesbeth van Opstal

EN GA DIRECT AAN DE SLAG MET MIJN METHODE

TIJDELIJKE ACTIE (€10,- KORTING)

STRATEGIE 5:

Het laatste duwtje geven

Laat mij je begeleiden bij je reis richting dromenland

Het fundament onder je slapeloosheid is afgebrokkeld. Toch moet het slapen zelf nog wel even gebeuren. Daar is geen ontkomen aan. Binnen deze strategie geven we het monster het laatste duwtje en begeleid ik je bij je reis richting dromenland. Hoe zorg je ervoor dat je je nachtrust niet meer kunt laten saboteren door dat vervelende stemmetje in je hoofd? Wat je kunt verwachten?

 • Hoe de ‘broodje hamburger’ strategie je helpt om je perfecte slaaphouding te vinden en snel in slaap te vallen (voorkom frustrerend gewoel en gedraai) – hoofdstuk 5.2
 • ‘Als ik niet slaap dan rust ik toch uit’. Onjuist! Pas deze strategie toe als het slapen niet lukt om de volgende dag toch fit en energiek te zijn – hoofdstuk 5.3
 • Je best doen om in slaap te vallen werkt volledig averechts (3 simpele, effectieve en leuke technieken om niet in deze valkuil te trappen) – hoofdstuk 5.4
 • Hoe je het vervelende stemmetje in je hoofd definitief het zwijgen oplegt (laat je niet langer uit je welverdiende slaap halen) – hoofdstuk 5.5
 • Verander gevoelens van stress en frustratie in 5 minuten in totale ontspanning met behulp van een beproefde techniek van een Amerikaanse arts – hoofdstuk 5.5

Dit is wat ik jou kan beloven als je aan de slag gaat met mijn methode

Belofte maakt schuld. Dat besef ik heel goed. Als mijn methode jou niet brengt wat ik beloof dan stort ik het volledige aankoopbedrag terug. Zonder vragen of gedoe. Het risico ligt bij mij.

JE VALT SNELLER IN SLAAP

In de loop van de avond word je op een natuurlijke manier ‘overvallen’ door slaperigheid waar je je aan kan overgeven.

JE SLAAPT 'S NACHTS DOOR

Je wordt minder vaak wakker en je valt – als je toch wakker wordt – snel weer in slaap.

JE HEBT (VEEL) MEER ENERGIE

Beter slapen betekent dat je overdag (veel) meer energie hebt. Jij gaat dit gevoel binnenkort ook ervaren!

JE KUNT BETER PRESTEREN

Niet moe en lusteloos, maar fit, energiek en alert. Een sterke basis voor (betere) prestaties thuis en op je werk.

Je geniet van het leven

De voordelen van goed slapen zijn groot. Je bent vrolijker, hebt meer levenslust en ziet er ook nog eens beter uit!

Geen spijtgevoelens meer

Voorkom dat je je doelen, plannen en dromen (onbewust) naar beneden bijstelt. Word weer baas over je eigen leven!

“You wanna fly, you got to give up the shit that weighs you down”

Toni Morrison, Amerikaans schrijfster

EN GA DIRECT AAN DE SLAG MET MIJN METHODE

TIJDELIJKE ACTIE (€10,- KORTING)

“Op een duidelijke en eenvoudige manier ben ik als het ware bij de hand genomen om de slaapproblematiek uit mijn leven te verbannen. De gebruikte analogie met het “monster” vind ik werkelijk een vondst. Het draagt bij aan de leesbaarheid. Ook de positieve grondtoon van het boek spreekt mij zeer aan. Het is me duidelijk geworden hoe mijn slaapproblemen zich ontwikkeld hebben, waarom ze blijven bestaan en hoe ik dit eindelijk kan doorbreken.”

Henk Venema

“Een geweldig goed boek, leest fijn en is heel duidelijk geschreven. Ik zou t iedereen willen aanraden. Na het lezen van t monsterboek ben ik heel anders gaan kijken naar mijn slaapproblemen! Elke avond greep ik uit angst naar de melatonine, CBD olie met cannabis en vaak ook nog een slaaptablet. Ik breng alle tips inmiddels in de praktijk, alle troep is in de prullenbak beland en ik heb t monster veranderd in een prins op t witte paard.”

Kitty Lebbink

Dit is wat je krijgt als je nu bestelt

De methode bestaat uit meer dan een boek. Het is een totaalpakket om voor eens en altijd af te rekenen met slaapproblemen. De ‘bonussen’ helpen je om snel en eenvoudig inzicht te krijgen in jouw specifieke situatie, zodat je direct gericht aan de slag kan.

Chronische slapeloosheid:

Versla het monster (hardcopy)

Voor 16.00 uur besteld, is morgen in de brievenbus

Een prachtig, kleurrijk ‘hardcover’ boek met alle informatie om definitief af te rekenen met chronische slapeloosheid. Het boek wordt discreet verpakt en bezorgd in de brievenbus. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

 

Checklist slaapsabotage:

Disfunctionele gewoonten

Snel en eenvoudig inzicht in jouw situatie

Met deze handige checklist stel je in een mum van tijd vast welke acties, gedragingen, gewoonten en ‘externe invloeden’ jouw slapeloosheid in stand houden. Hierdoor kun je gericht te werk gaan en boek je razendsnel resultaat!

 

Checklist slaapsabotage:

Angstgedachten en misverstanden

Waardoor slaap jij niet vrijuit?

Irrationele angstgedachten en misverstanden voeden spanning, stress, frustratie en prestatiedrang en maken goed slapen onmogelijk. Met deze checklist zet je jouw ‘boosdoeners’ snel op een rij. Met behulp van mijn methode reken je er vervolgens definitief mee af. Slapen gaat eindelijk weer aanvoelen als iets fijns.

 

Een monsterlijke garantie:
het risico ligt bij mij

Ik vind dat mijn methode voor iedereen beschikbaar moet zijn en heb bewust voor een lage prijs gekozen. Bovendien loop je geen enkel risico. Als jij niet veel beter slaapt, meer energie hebt en lekkerder in je vel zit, stuur je simpelweg een e-mail naar info@slaapwijzer.net en ik stort het volledige aankoopbedrag terug. Zonder vragen, gedoe, kleine lettertjes of addertjes onder het gras. Ik heb zoveel vertrouwen in mijn methode dat ik het volledige risico op mij neem. De garantie is maar liefst 90 dagen geldig.

Advies van Albert Einstein:
kies voor een andere uitkomst!

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. Ik zou je willen vragen om deze uitspraak van Albert Einstein even op je in te laten werken. Ik denk dat je wel aanvoelt dat ‘blijven aanmodderen’ en hopen dat je ooit spontaan – of door een miraculeus middeltje – weer goed gaat slapen een strategie is die je weinig gaat brengen.

Als je voor een andere uitkomst gaat – beter slapen en alles uit je leven halen – is het belangrijk om het anders aan te pakken. De knoop ontwarren, het fundament onder je slapeloosheid laten verkruimelen en het monster het zwijgen opleggen zijn de enige manieren om je natuurlijke slaapvermogen terug te vinden.

Ik wil hierbij graag jouw coach zijn. Klik op de oranje button, vul je gegevens in en we kunnen direct van start.

N

Beter (door)slapen

N

Een diepere en effectievere slaap

N

Meer energie en levenslust

N

Beter presteren (maak je dromen waar)

“Ik had niet een slaapprobleem, ik was het!!”

Suzanne

Dit is wat je krijgt als je vandaag bestelt:

 

Chronische slapeloosheid: versla het monster

N

Hardcover boek (full colour)

N

Voor 16.00 uur besteld, morgen in de brievenbus

 

Slaapverwekkende bonus (digitaal)

L

Checklist slaapsabotage: disfunctionele gewoonten

L

Checklist slaapsabotage: angstgedachten en misverstanden

L

Checklist slaapsabotage

Normale prijs

€ 37,-

Tijdelijke prijs

€ 27,-

Succesgarantie

Niet goed, geld terug

Snelle bezorging

Binnen no-time thuis

Tijdelijke prijs

Slechts € 27,-

Antwoorden op je vragen

Wat gaat de methode voor mij betekenen?

Je krijgt inzicht in de echte oorzaken van je slapeloosheid en je wordt stap voor stap begeleid bij het structureel oplossen van het probleem. Het is de enige manier om te stoppen met pappen en nathouden, onbewuste ‘slaapsabotage’ te stoppen, je natuurlijke slaapvermogen terug te vinden en weer baas te worden over je eigen leven.

Hoe lang duurt het voor ik beter ga slapen?

Het eerste positieve effect merk je direct na het lezen van het boek. Er valt een spanning van je af die je waarschijnlijk jaren met je meegezeuld hebt. En dat ga je merken tijdens de nacht. Nadat je de adviezen in de praktijk hebt gebracht – en dat gaat binnen no-time op de automatische piloot – merk je dat je nachtrust zich blijvend hersteld. Je gaat langzaam maar zeker weer denken en handelen als een ‘goede slaper’ en je hebt weer tijd, aandacht en energie voor al die dingen die het leven de moeite waard maken!

Staan er niet alleen adviezen in het boek die ik al ken?

Het antwoord op deze vraag kan kort en bondig worden geformuleerd: nee. Je gaat adviezen tegenkomen die volledig nieuw voor je zijn, die direct op hun plaats vallen (je voelt tijdens het lezen al dat ze gaan werken) en die direct effect hebben. Dat gezegd hebbende: er staan ongetwijfeld ook een aantal adviezen in het boek die je al kent, maar waar ik simpelweg niet omheen kan.

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom zou dit wel werken?

Ik zou hier een lang verhaal kunnen schrijven, maar mijn advies is om het – volledig risicoloos – zelf te gaan ervaren. Veel lezers geven aan dat zij al tijdens het lezen ‘voelen’ dat dit de enige juiste weg is naar blijvend beter slapen. Mocht je twijfelen dan is het goed om te weten dat er een niet-goed,-geld-terug garantie van 90 dagen van toepassing is (zonder addertjes onder het gras). Je kunt het dus 100% risicoloos zelf ervaren.

Ik denk dat mijn slapeloosheid een andere oorzaak heeft?

Veel mensen met chronische slapeloosheid verkeren in de veronderstelling dat er een specifieke, zeldzame oorzaak achter het probleem zit. Bijvoorbeeld een tekort aan een voedingsstofje. Dit is zelden het geval (mocht je het wel vermoeden, laat het dan onderzoeken via je huisarts).

Vrijwel altijd heeft chronische slapeloosheid te maken met ingeslepen gedachtenpatronen en averechts werkend ‘compensatie-gedrag’, waardoor goed slapen onmogelijk is (en blijft). Het ontwarren van deze knoop is – in vrijwel alle gevallen – de enige manier om tot blijvend resultaat te komen.

Hoe dik is het boek?

Het boek heeft 200 pagina’s en leest vanwege de heldere schrijfstijl, de kleurrijke vormgeving en de vele praktijkvoorbeelden prettig weg. Kortom, geen lange theoretische uiteenzettingen, maar begrijpelijke, concrete, prettige en effectieve begeleiding bij het definitief oplossen van jouw slaapproblemen.

Ik heb te maken met wisselende werktijden, werkt de methode dan ook?

Ja, ook als je op wisselende tijden moet werken – bijvoorbeeld in de nacht – helpt de methode om je nachtrust blijvend te verbeteren. In het boek krijg je bovendien een aantal concrete adviezen om zo goed mogelijk om te gaan met onregelmatigheid binnen je werk. Dat gezegd hebbende: wisselende werktijden blijven – zeker als er sprake is van veel onregelmatigheid – altijd een extra hindernis.

Kan ik met behulp van deze methode stoppen met slaapmedicatie?

Ja, de methode kan je helpen om afhankelijkheid van slaapmedicatie te doorbreken of te voorkomen. Het is belangrijk om het eventueel afbouwen altijd met je (huis)arts te bespreken en hierbij samen tot een plan te komen. In het boek vind je hiervoor een aantal algemene adviezen/uitgangspunten.

Hoe lang duurt het voor ik het boek ontvang?

Als je op werkdagen voor 16.00 uur bestelt, ontvang je de hardcopy versie van het boek de volgende dag thuis in de brievenbus! Direct na je bestelling krijg je bovendien al toegang tot de ‘slaapsabotage’ checklisten, zodat je meteen kunt ontdekken waar bij jou de knelpunten liggen.

Helpt het boek ook om beter door te slapen tijdens de nacht?

Ook hierop is het antwoord volmondig ‘ja’. In algemene zin helpen de adviezen in het boek om je slaapkwaliteit flink te verbeteren, waardoor je veel minder wakker wordt tijdens de nacht en – mocht het toch gebeuren – sneller weer doorslaapt. Daarnaast vind je – met name in hoofdstuk 2 – een aantal specifieke strategieën om eindelijk weer te ervaren hoe fijn het is om de hele nacht door te slapen.

Is het moeilijk om de adviezen in de praktijk te brengen?

Nee, de adviezen zijn concreet, begrijpelijk en makkelijk toe te passen. Daarnaast kosten ze je weinig tijd. De focus moet namelijk op ‘leven’ liggen en niet op ‘slapen’. Bovendien – en dat is natuurlijk het belangrijkste – merk je dat de adviezen snel effect hebben.

Ik weet niet zeker of dit werkt, wat moet ik doen?

Mijn advies: geef de methode een kans! Als je niet beter slaapt en over een flinke dosis extra energie en levenslust beschikt, kun je altijd gebruik maken van de niet-goed-geld-terug garantie (geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras) door even een mailtje te sturen naar info@slaapwijzer.net. Hiervoor heb je maar liefst 90 dagen de tijd. Je loopt dus geen enkel risico.

EN GA DIRECT AAN DE SLAG MET MIJN METHODE

TIJDELIJKE ACTIE (€10,- KORTING)