Blog Ervaringen 'monster-methode' Slaapproblemen

“Ik voel me eindelijk weer wat meer mezelf…”

Deze mooie e-mail kreeg ik onlangs van Charlotte. Ze beschrijft op een mooie manier hoe het stoppen met compensatiedrag – het voeden van het monster – razendsnel voor betere nachten (en dagen) kan zorgen. Charlotte heeft mij toestemming gegeven om haar verhaal te delen.

“Ik kocht 10 dagen geleden uw boek. In deze periode is er voor mij al veel veranderd. Eerst was er de enorme last die van me af viel; de angst viel al voor een deel weg. De erkenning dat ik een fobie had, was louterend.

Doordat ik niet meer het gevoel heb het slachtoffer te zijn van de slapeloze nachten, niet meer de hele dag hoef bij te rusten, heb ik veel meer tijd overdag. Ik krijg ook veel meer gedaan.
De vele andere copingmechanismen die ik had, probeer ik zachtjesaan weg te werken.

Dit doet wonderen voor mijn stress overdag en de innerlijke rust ’s avonds en ‘s nachts. Ik slaap beter door, en als ik wakker word, slaap ik makkelijker weer in. Ik voel me eindelijk weer wat meer mezelf…

Ik typte enkele voor mij belangrijke tips uit het boek uit, en hing ze naast de badkamerspiegel. Zo kan ik ze nalezen bij het tandenpoetsen ’s avonds en het monster meteen wat minder voeding geven door het te relativeren met feiten.

Bedankt alvast. Ik ben benieuwd naar wat de komende weken/maanden zullen brengen.”

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen