Blog Slaapproblemen

Advertorial: To sleep or not to sleep…

Dromen verklaren

Slecht slapen is een probleem waar 1 op de 3 mensen mee te maken heeft. Een keertje slecht slapen is op zich niet zo een groot probleem, maar wanneer het een effect begint te hebben op je dagelijks functioneren, dan kan men daadwerkelijk spreken van een probleem.

In de grafiek kan je zien dat we als volwassenen gemiddeld 7,5 uur slaap nodig hebben per nacht. En deze is onderverdeeld in 4 à 5 blokken van 90 tot 120 minuten, waartussen we elke keer kort wakker worden om vervolgens weer terug in slaap te vallen. Elke blok is onderverdeeld in 5 verschillende fasen. De eerste 4 fasen worden ook wel de Non-REM (Rapid Eye Movement) slaap genoemd en de laatste fase is de REM slaap.

Fase 1: Dit is de inslaapfase. Het is heel belangrijk dat we ontspannen zijn om deze fase te vergemakkelijken. Fysieke en mentale inspanningen kunnen er voor zorgen, dat we moeilijker kunnen in slaap vallen. Deze fase is ook een geleidelijk proces en geen abrupte overgang van waak naar slaap. We hebben moeite om onze ogen open te houden, onze lichaamstemperatuur daalt, de hersenactiviteit daalt waardoor we ons ook minder bewust worden van de omgeving. En hierdoor hebben we de neiging om in te slapen.

Fase 2: Na de inslaapfase volgt de lichte slaap. In deze fase ben je wel al aan het slapen, maar kunnen we nog makkelijk ontwaken, als gevolg van lawaai of licht.

Fase 3: Dit is de overgangsfase naar de diepe slaap. Onze spieren gaan zich ontspannen, onze ademhaling wordt regelmatiger en ons hartritme daalt.

Fase 4: De diepe slaap. Deze laatste 2 fases zijn korte fases, maar wel zeer belangrijk voor onze geestelijke en lichamelijke recuperatie.

Fase 5: De REM-slaap. Deze fase wordt ook wel de droomfase of droomslaap genoemd. REM betekent Rapid Eye Movement. De ogen zijn in deze slaapfase voortdurend in beweging en maken snelle heen-en-weerbewegingen. In dit slaapstadium verwerken we alle informatie en belevenissen van tijdens de dag. Een deel van deze belevenissen belandt van het korte termijn geheugen in het lange termijn geheugen en wordt hier opgeslagen. Omdat kleine kinderen heel veel moeten leren, neemt de droomslaap bij hen meer dan de helft van de totale slaaptijd in beslag. Tijdens deze fasen is onze ademhaling en hartslag onregelmatig en stijgt de bloeddruk. Onze spieren daarentegen zijn zodanig ontspannen dat ze bijna verlamd lijken. En dat is maar goed ook, anders zouden we onze dromen uitvoeren.

Na de droomfase word je onbewust even wakker en daarna begint een nieuwe cyclus. In één nacht worden minstens vier van dergelijke cycli doorlopen. Alleen bij een normale opbouw hiervan kunnen lichaam en geest zich tijdens de slaap herstellen.

Bij slaapproblemen gaan mensen vaak grijpen naar middelen die slechts inwerken op het inslapen. Maar het is belangrijk om niet alleen het inslapen te bevorderen, maar ook het doorslapen. Op deze manier trachten we alle fases van de slaapcycli te kunnen doorlopen om een goede en gezonde nachtrust te bekomen. Daarbij is het ook belangrijk om stress te verminderen en een relaxerend effect te bevorderen ter hoogte van de hersenen alsook in de rest van ons lichaam. Een combinatie van verschillende vitaminen, mineralen, plantenextracten en melatonine kan het inslapen en de slaapkwaliteit ondersteunen.

MetaSleep®

MetaSleep® is een voedingssupplement op basis van plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine.

Het bevat extracten van valeriaan en citroenmelisse die helpen bij het inslapen, een natuurlijke, gezonde slaap ondersteunen en goed zijn voor een rustgevend effect. MetaSleep® bevat ook gestandaardiseerde extracten van passiebloem en groene thee, rijk aan L-theanine, magnesium en actieve B-vitamines (B6, B9, B12) ter ondersteuning van het zenuwstelsel.

Aanbevolen verkoopsprijs:

  • 30 tabletten € 15,99
  • 60 tabletten € 27,99

Meer informatie: www.metasleep.eu

 

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen