Blog Perfect Slapen in 7 Stappen Slaapproblemen

“Ik dacht dat slecht slapen bij mij hoorde; nu weet ik dat het niet zo is”

Met veel trots en voldoening deel ik hierbij (met toestemming) de mail die ik heb mogen ontvangen van Rob. Ik vind het geweldig dat hij door het toepassen van de 7-stappen methode beter slaapt dan ooit en bovendien de moeite heeft genomen om zijn verhaal met mij te delen.

Via deze weg wil ik je laten weten dat de 7-stappen methode en daarop volgende informatieve emails mij enorm hebben geholpen. 3 jaar geleden was mijn situatie uitzichtloos. Ik zat in een ongezond, stressvol huwelijk en kampte met enorme slaapproblemen. Ik ging regelmatig zonder geslapen te hebben naar mijn werk en dat voelde als een marteling. De daaropvolgende burnout zorgde ervoor dat ik in de ziektewet belande en mijn studie moest staken.

Ik ging regelmatig zonder geslapen te hebben naar mijn werk en dat voelde als een marteling.

Ik ben wijkverpleegkundige en om dat werk goed en plezierig te kunnen doen moet ik veel aanspraak maken op mijn gevoel, intuïtie en mijn grenzen. Je zult je vast wel voor kunnen stellen dat voor juist die aspecten een gezonde geest en lichaam een vereiste zijn. Na mijn scheiding ben ik na anderhalf jaar ziektewet gaan re-integreren. Hoewel er een belangrijke stressfactor was opgegeven bleef het slapen een probleem. De angst om niet kunnen slapen en de stress van zo’n nacht bepaalde in grote mate mijn functioneren en mijn gemoedstoestand.

Via internet kwam ik je boek tegen. Sinds ik mij aan je methode ben gaan houden gaat het stapsgewijs een stuk beter. Het heeft wel even geduurd voordat ik het echt onder de knie had, en merkte ook dat wanneer ik me niet aan de methode hield, ik terugviel. Ik denk dat het vooral in de beginfase vrij nauw luistert en dat doorzetten daarin belangrijk is.

Ik dacht altijd: slecht slapen hoort bij mij. Het zit in de familie (mijn ouders hebben er ook last van) en ik ben nou eenmaal zo. Nu weet ik dat dat niet zo is, en wanneer ik in mijn omgeving signaleer dat iemand slecht slaapt verwijs ik meteen naar jouw boek. Sinds enige tijd kan ik tegen iedereen zeggen: ik slaap als een baby! Ik voel me meer in het moment, en voel mijn vermoeidheid ook beter omdat ik me er niet steeds overheen hoef te tillen. Ik verlang ‘s avonds naar mijn bed in plaats dat ik er stress van heb en val vaak binnen een paar minuten in slaap. 

Ik dacht altijd: slecht slapen hoort bij mij. Het zit in de familie en ik ben nou eenmaal zo.

Het lukt me weer om gezond en ontspannen te werken en ik ben mijn studie weer aan het oppakken. Ik pieker een stuk minder, leef meer in het moment waardoor ik makkelijker kan beslissen wat ik wil, in plaats van wat ik moet. Een dag voelt veel lichter en positiever aan.

Via deze weg wil ik jou bedanken voor het belangrijke werk dat jij doet. Het heeft mijn levenskwaliteit flink verbeterd. Met interesse lees ik je emails om meer over dit onderwerp te leren, en de tips mee te pakken die me kunnen helpen.

Goed om te weten: je kunt de 7-stappen methode risicoloos uitproberen. Niet goed is geld terug, voor een periode van 90 dagen. Het boek terugsturen is niet nodig. Ik leg het risico bewust bij mezelf en er zitten geen addertjes onder het gras. 

slaapwijzer
2 reacties
 1. Bernadette 8 maanden geleden
  Reageren

  Ik slaap al twee jaar erg slecht. Ik ben heel benieuwd naar de tips!

 2. Jeanine 2 maanden geleden
  Reageren

  Ik ben vanavond aan het boek begonnen
  .Maar ik slaap al zo lang met slaaptabletten ,Het zal denk ik heel moeilijk
  worden om daar van af te komen.
  Ik slaap al 40 jaar met slaaptabletten ,
  ik slaap nu op een halve slaap tablet
  zins een jaar .

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen