Blog Column Levensstijl Slaapproblemen

5 ‘strategisch eten voor het slapengaan’ tips

Met een volle buik gaan slapen is niet verstandig, maar met een lege maag je bed opzoeken is zeker ook geen goed idee. Maar hoe doe je het verstandig? Wat eet je, wanneer en hoeveel? In dit artikel deel ik 5 ‘eten voor het slapengaan’ tips met je, zodat je met je laatste maaltijd van de dag je nachtrust een extra impuls geeft.

  • Eet ongeveer een uur voor het slapengaan nog iets. Je voorkomt dat je suikerspiegel ‘crasht’ tijdens de nacht (wat voor doorslaapproblemen kan zorgen).
  • Kies voor een kleine ‘welterusten snack’, van ongeveer 200 tot 300 calorieën. Dit ligt niet te zwaar op de maag.
  • Eet niet tot nauwelijks suiker. Suiker zorgt indirect voor een ‘cortisol-piek’, waar je zeker voor het slapengaan niet op zit te wachten.
  • Kies voor voeding met slaapversterkende ‘stofjes’, zoals tryptofaan, melatonine en magnesium.

Wellicht goed om te weten: Bij mijn 7-stappen methode ontvang je gratis een ‘Welterusten snacks receptenboek’ downloaden voor de nodige inspiratie.

  • Drink geen alcohol. Dat verstoort je slaap. Toch wil ik hiermee niet zeggen dat je als een monnik moet gaan leven. Als je van een drankje houdt, geniet er dan af en toe van. Als het kan wat eerder op de avond en alleen in het weekend.

Voor vanavond zeg ik alvast: eet smakelijk en slaap lekker!

slaapwijzer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

We respecteren uw privacy. Bovenstaande gegevens worden alleen gebruikt voor uw reactie op dit artikel. Met het plaatsen van een reactie geeft u toestemming om die gegevens daarvoor te verwerken. Voor meer informatie raadpleeg ons privacy beleid.

Ook interessant om te lezen